2024. szeptember 19., csütörtök
22.7 C
Budapest

Szereti a régi vonatokat? Ezt imádni fogja!

Kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Csillebérc állomásra ma délután 4-ig. A belépés ingyenes.

Két gőzmozdony is forgalomba áll és nosztalgiavonatokkal ingázik Széchenyihegy és Csillebérc között. A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, izgalmas program kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe.

A mai kisvasúti járműbemutatón közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, melyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik, így például a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, hazánk legöregebb, 70 éves C50-es mozdonyát, a 60 éves Mk49-es mozdonyt, és a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példányát, Bendegúzt. Csillebérc állomáson a kisebbek papírból elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból összerakhatnak vasutas sapkát és kismozdonyt is. Délelőtt a Gyermekvasút fúvószenekara ad térzenét, napközben kisvasúti témájú előadásokkal is várják az érdeklődőket a szalonkocsiban.

Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között külön díjszabással 40 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemelő gőzmozdonya: közülük az egyik, a felújításról decemberben visszaérkezett 490,039-es gép is kerek évfordulóját ünnepli, idén 80 éves.

A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

Legfrissebb

Lezárhatják az M2-es metró Batthyány téri állomását

A Duna emelkedő vízszintje miatt a következő napokban változik az M2-es metró és több villamos közlekedése - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán...

Erődítmény homokzsákokból: a BKK dolgozói felkészültek a Batthyány téren az árvízre

15-15 fős csoportokban, nappali és éjszakai váltásban folyamatosan, 0–24 órában töltik a homokzsákokat a Batthyány téren. A BKV Zrt. közösségi oldalán tette közzé, hogy kollégáik...