2024. július 23., kedd
31.4 C
Budapest

Három női nagykövete volt az idei Gourmet fesztiválnak

Az év legnagyobb kulináris eseménye zajlott a hétvégén a Millenárison. Idén a hölgyek voltak fókuszban, mivel a szervezők szerették volna megmutatni azokat a kiváló női séfeket, cukrászokat, pékeket és termelőket, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátás hagyományosan férfias világában.

A zárónapon jártunk a fesztiválon, amikor már nincs túl nagy tömeg, de természetesen a kínálat minden standon teljes. A szép időben megkóstoltunk (illetve néha csak lefotóztunk) néhány finomságot.

Szerencsénk sétánk során összetalálkoztunk a három nagykövettel Ormós Gabriellával, Fekete Zsókával és Ötvös Zsuzsannával, akik a fesztivál egyik szervezőjével, M. Horváth Veronikával szívesen megálltak egy fotóra.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is jelen voltak az ország legnépszerűbb éttermei, borászatai a fesztiválon, valóban sokszínű kínálatot biztosítva a szépszámú vendégseregnek. Egy-egy ilyen fesztivál jó lehetőség megízlelni az ismert vagy feltörekvő éttermek/borászatok kínálatát.

Nagyon finomat ettünk a Gusto13 Bisztrónál – tokhal, fehér spárga, egres, kapor.
Az Opium francia-vietnami étterem izgalmas ételei közül a Szent Jakab kagylót kóstoltuk meg.

Megkóstoltuk Wang mester pirított házi tésztáját, ami hozta az elvárt színvonalat összeért ízeivel.

A Buja disznó, Bíró Lajos éttermének egyik érdekességét sem hagytuk ki – a Feleségem bizarr melegszendvicsét. Ez egy elég komoly étel volt disznósajttal, kolbásszal töltve.

Mennyei élmény volt a mályinkai Iszkor étterem Mónosbéli kecskesajt, spárga, eper, bodza nevű finomsága de nekem a kedvencem a Nour Unicum Barista: Ice cream latte nevű ajánlata volt.

A borászatok több pavilonjánál is kóstoltunk, majd a fesztiváli séta zárásaként a Bortársaságnál ittunk egy kevés Anett szamorodnit (Demeter Zoltán pincészete).

Legfrissebb

Budán a kutyáknak is járt a fürdő: ezen az elegáns helyen...

Gondolta volna, hogy egykor a kutyawellnessben is élen jártunk? Fürösztés, nyírás, trimmelés, közel 100 évvel ezelőttről Budapestről, a kutyafürdők fővárosából. A kerület utcáit járva gyakran...

A vendégek megőrülnek ezért a budai étteremért

A kedvencük a gulyás és a csirkepaprikás, és szívesen oltják a szomjukat egy jó meggysörrel - mondta el lapunknak a Polo Pub háziasszonya. Budán, a...