2024. október 11., péntek
15.6 C
Budapest

Pazar reggeli, királyi kényelem és lenyűgöző lokáció: egy ikonikus budai hotelben jártunk

​Csoda lesz egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó lesz a reggeli kávé – nyilatkozta lapunknak mosolyogva Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Carlton Hotel bejárásán, majd hozzátette: a gépi kávé minősége kevés 3-4 csillagos hotelben magas Budapesten.​

A Carlton Hotel azon budapesti hotelek egyike, amelyet eredetileg is szállodának terveztek és funkcionálisan is ennek épült. A 80-as évek végén egy svájci befektető vásárolta meg a Vár aljában lévő foghíjtelket és épített rá egy szállodát, amely 1990-ben ben nyílt meg Alfa Hotel néven. A nyitás dátumát a szálloda előtt lévő emléklap őrzi. A szálloda a 2000-es évek elején gazdát cserélt és egy osztrák befektető tulajdonába került, aki először maga üzemeltette a szállodát, majd bérbe adta. Jelenleg az Eventrend Holding üzemelteti.

A hotel jelentős ráncfelvarráson esett át, hogy megfeleljen a mai trendeknek. Jelenleg 95 darab szobával rendelkezik, amely 7 különböző szobatípust jelent. A standard szobák mellett található nagyobb méretű superior, háromágyas és családi szoba is. A szobák jelentős része panorámás és rendelkezik erkéllyel is. A szálloda különlegessége a fekvése, hiszen csendes, mégis központi helyen található. A Lánchídon átsétálva a belváros 5 perc alatt elérhető, ugyanakkor néhány lépcsőfok megtétele után már a Vár történelmi környezetében merülhetnek el az érdeklődők.

Nem csak a szobák, de a gasztro vonal is megújult. Az új gasztronómiai koncepció célja, hogy a hotel különleges reggeli-szolgáltatásával és kínálatával még inkább kitűnjön a szállodák közül és megteremtse azt a hangulatot, amely tökéletesen illeszkedik a Carlton Hotel eleganciájához és stílusához. Azt bátran állíthatjuk, hogy itt van az egyik legszínvonalasabb reggeli kínálat a városban.

A Carlton Hotel reggelije nem csupán az ételekről szól, hanem a minőségi alapanyagokról és a gondosan összeállított választékról. A reggeli kínálat gazdag és változatos, a cél minden vendég igényeinek kielégítése, legyen szó egy gyors és egészséges étkezésről vagy egy hosszan elnyúló kulináris élményről. A minőségről Kőrössy Zoltán, az Eventrend Holding tulajdonosa beszélt a hotelnyitó ünnepségen.​

A szakember elmondta: a kínálat a nemzetközi és helyi ízek széles skáláját vonultatja fel, a frissen sült croissant-tól és perecektől kezdve a helyi specialitásokig, mindezt friss, szezonális alapanyagok felhasználásával. Külön figyelmet kapnak a speciális étrendet követő vendégek is, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fogásokat. Mindezt elérhető áron, hiszen a Carltonban úgy kapunk magas minőséget, hogy nem kell csillagászati árat fizetnünk érte. A bejárás végén kiderült: még a kávé is finom, ami ritkaságnak számít a négy csillagos szállodáknál. Ezt lapunknak Dr. Kiss Róbert Richard is megerősítette, aki szerint csoda egy átlagos 4 csillagos budai hotelnél, ha tényleg jó a reggeli kávé. A Carlton ebben is verhetetlen.

Legfrissebb

Budán is egyre gyakrabban tűnnek fel: a rókák megmentéséért gyűjtenek a...

Városi környezetben is egyre több a róka, akik gyakran szenvednek balesetet. Az ő megmentésükért is gyűjtenek a hétvégén az egyik népszerű II. kerületi vendéglátóhelyen. A...

Férjhezmenendők és nősülendők: így hirdettek régen Budán

Volt, amikor még újsághirdetésben keresték az igazit és a házasságközvetítés is teljesen elfogadott volt Budapesten. Izgalmas dolgokra lehet bukkanni a régi újságok apróhirdetéseit lapozgatva. Ezek...