2024. május 28., kedd
26.5 C
Budapest

Sok foci és sok nevetés – ott voltunk mi is a Nagyrét Feszten

Az időjárás persze megint a hétvégén hagyott cserben bennünket. De amíg az eső fél 6 magasságában nagy bánatunkra el nem mosta az esti programot, a hűvös időben is remek és izgalmas napot töltöttünk a Hűvösvölgyi Nagyréten. Ahol a focisták talán még külön örültek annak, hogy nem izzasztotta meg őket a kelleténél jobban a hétágra tűző nap.

Már délelőttől alig tudtunk választani a programok közül. Volt itt hét kilométeres teljesítménytúra a Budavári Sportegyesület szervezésben, kézműveskedés és bűvészműsor a Polgári Művelődésért Alapítvány sátrában, zumba, jóga, ügyességi játékok a leheveredésre csábító fűvön, és III. Nagyrét Kupa a focipályán.

Minden korosztály eljött, rengeteg kutyával, és mindegyik remekül mulatott. Birtokba vették a játszó- és sporteszközöket, padokat, asztalokat.

A dél körüli órákat a foci és a nevetés uralta a Nagyréten, volt mindegyikből bőven. A már 3. Nagyrét Kupát a kerületben élő Varga Mihály pénzügyminiszter nyitotta meg. Vérbeli sportrajongóként emlékeztetett rá, hogy a szombati 30. BL-döntőt követi a 3. Nagyrét Kupa, és szólt arról is, nem kis büszkeséggel, hogy szombat délután a BLSZ 1. osztályában a Pénzügyőr SE 5:0-ás kiütéses győzelmet aratott a Svábhegy FC ellen, és ezzel megnyerte a BLSZ I. osztályú bajnokságát, nagy reményekre feljogosítva a 2. kerület lakóit.

Varga Mihály baleset- és sérülésmentes mérkőzéseket kívánt, mert nem volna jó, ha bárkinek is táppénzzel indulna a hét. Nyerjen a legjobbik – biztatta a focistákat, és hozzátette: reméli, hogy a 3. kupát követi majd a 4. is. Hogy mi a fődíj, arról Földváry-Oláh Csabát, a Kupa főszervezőjét faggatta. Mint kiderült, minden évben serleget kap az első helyezett, de nem megy haza díj nélkül a legjobb játékos és a gólkirály sem.

Az egyszerre laza és elegáns miniszteri kezdőrúgás után, amihez Varga Mihály levette a dzsekijét, a bemelegítésen már túllévő csapatok mindent bevetettek, amit a kispályás fociban elképzelni tudunk. Láttunk remek cseleket, bravúros védéseket, vagány fejeseket – mindent, ami öröm egy mérkőzésen. A játékosok eltökéltek voltak, de nem volt hiány jókedvből sem. Összesen 6 csapat mérte össze az erejét, a döntőt a Nagyréti SZSE vívta a Cefre Town ellen.

A We Are The Champions hangjai mellett vették át a serleget és az érmeket a Cefre Town tagjai, immár kétszeres győztesként, hisz tavalyelőtt is ők voltak a legjobbak. Az öröm határtalan volt, nézzék csak:

A legjobb játékos díj és a gólkirályi cím most egy kézbe került, mindegyiket Petrányi Marcell, a Nagyréti SzSE csapatkapitánya vihette haza.

A Nagyrét Fesztet a Nagyrét Természetközeli Időtöltésért Alapítvány rendezte, a társszervezők a Polgári Művelődésért Alapítvány, a Budavár SE, valamint a Nagyréti Szabadidő és Sport Egyesület voltak.

A nap végére, sajnos, az időjárás lett az erősebb: 5 és 6 óra között rázendített az eső, magával mosva az esti programokat, a beszélgetést Kiss Mari és Oberfrank Pál színművészekkel, Orbán Bori koncertjét sanzonokkal és Karády-dalokkal, illetve a közös táncot, amihez Dj. Zsöni szolgáltatta volna a zenét. Jövőre muszáj lesz bevetni valami bűbájt, hogy teljes legyen a burjánzó hűvösvölgyi zöldben a Nagyrét Feszt.

Legfrissebb

Unja a várost? Akkor irány a Fornapusztai Bölényrezervátum!

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Csákvárról, a Vértes fővárosáról beszélt a Retro Rádió adásában. A képeslapra illő települést szinte az...

Manóknak nyílt új közösségi kert a II. kerületben

Az óvodások már el is kezdték a palánták ültetését. A Szabadság utcai játszótér mögött nyitott meg a II. kerület legújabb közösségi kertje, a Manóliget, ahol...