2024. szeptember 20., péntek
17.4 C
Budapest

Javában zajlik a Fény utcai piacon a Tavaszi Fesztivál

Első alkalommal vesz részt a piac a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatban, amiben nagy része volt a piac év végén kinevezett, ambiciózus igazgatójának, Mihalik Zoltánnak.

Tánccal, napozóágyak és közösségi zongora kihelyezésével kezdődött a fesztivál a piacon. A programot a 60 éves Budai Táncklub tagjai adták elő, sőt, bevonták a közönséget is egy kis rumbázásba. A számok közül az egyiket a Netflix népszerű sorozatának, a Nagy pénzrablásnak a zenéjére mutatták be, a sorozatból jól ismert maszkokban.

A programok folytatódnak a hétvégén is: szombaton utcazenészek lépnek fel, vasárnap pedig délelőtt tíztől délután ötig Maker’s Market néven, design és kézműves vásárt rendeznek. Május 7-én, szombaton délelőtt 10-kor Canarro koncert lesz szintén a Tavaszi Fesztivál keretében.

A mostani programsorozat része a piac eddig kevésbé ismert részén (és egy szinttel lejjebb is) kialakított napozóterasz, mely a mostani és a jövő hét végén is látogatható.Szintén most került ki a közösségi zongora, ami viszont ott marad a fesztivál után is. Bárki leülhet játszani rajta, de szerepe lesz a szombati és a május 7-i koncerteken is. A közösségi zongorának külön Facebook-oldala is van, ahol kiderül, hogy a Kiss Zenede zenészei fellépnek majd a mostani és a jövő szombaton.

Mihalik Zoltán elmondta, hogy terveznek máskor is különböző programokat a piacra. Ami biztos, hogy június végén, a kerület napján megint lesznek kulturális események a népszerű bevásárlóhelyen.

Legfrissebb

Kitekintő Pestre: így fest napnyugtában az elárasztott Carl Lutz rakpart

A Duna vízállása csütörtökön délután 780 centiméter magasan volt, kevesebb, mint egy méterre a szombaton várható 850 centiméteres tetőzéstől. Budapesten az árvíz miatt változott a tömegközlekedés,...

Kerületi vízipólósok segítették az árvízi védekezést

A II. kerületi fiatal sportolók és lelkes szüleik is segítettek, hogy megmentsék a Hajós Alfréd Sportuszodát. A II. Kerületi Sport Kft. vízilabda szakosztálya is kivette...