2024. október 22., kedd
8.9 C
Budapest

Budapest Baristas – erős espresso és gofri

Imádom a gofrit, pláne a belgát. Arra gondoltam, kipróbálom egyik reggel a II. kerületben, hogy a nutella vajon igazi-e, vagy csak ráfogják, és a belga gofri valóban hasonlít az eredetihez?! A kísérlet minden várakozásomat felülmúlta, imádtam!

A választásom a Kacsa utcai Budapest Baristas Buda kávézóra esett. Korai időszakban mentem, pont nyitásra, ezért még kevesen voltak. Szívélyes fogadtatás, barátságos kiszolgálók, azt kell mondanom, szuperül indult a reggel.

Arra gondoltam, kipróbálom a palacsinta utáni kedvenc édességemet, a gofrit, amit egy jeges cappuccinóval öblítettem le. Jobbat nem is választhattam volna! A nutellás-banános gofri, azt hiszem, életem édessége lett. Sok helyen a nutella valami olcsó mogyorókrém, itt azonban nem erről volt szó. Amikor az eladó hölgy kiemelte a nutellás edényt, nagyon örültem.

Összességében egyedül az árak azok, amik kicsit meggondolandók, de néha-néha jár ennyi az embernek, azt hiszem. Plusz pont a székekhez kihelyezett takarókért, a reggeli nagy szélben igazán jól jöhet egy ilyen.

A Budapest Baristas nagytestvére egyébként a Múzeum körúton van, a budai kishúg még alig egyéves. Míg az elsőt főleg turisták látogatják, addig itt a környékbeli irodák dolgozói és a vízivárosi lakók alkotják a törzsközönséget.

A speciality kávé és a gofri mellett bőven választhatunk mást is reggelire, van sokféle smoothy, matcha tea, bagel, cuccos szendvicsek. Grillezett, gluténmentes, húsos, lazacos, vega.

Ami a kávékat illeti: a Casino Mocca pörkölő hagyományosabb ízei mellett itt van a dán Coffee Collective világos pörkölésű, citrusos, gyümölcsös terméke, ami ráadásul nemcsak finom, hanem fenntartható módon készül és a fair trade szabályai szerint kerül az asztalra.

Munka után pedig beülhetünk a kollégákkal egy pohár sörre vagy borra is, hozzá ott a tapas. Ja és a kézműves sütiket sem érdemes kihagyni. Ilyenkor nyáron pedig hűsölhetünk mondjuk egy espresso-tonic mellett. Egészen szép az élet.

Legfrissebb

Kedvenc budai szabadidős helyeink: a Kopaszi-gát

Kiülős és beülős helyekből sincs hiány a város egyik legmenőbb helyszínén, a Kopaszi-gáton, ahol nyáron még fürdőzni is lehet. Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment...

Zöld oázis a vibráló metropoliszban: a Normafa ősszel is varázslatos helyszín...

Budapest nem csak fürdőváros, de kirándulóváros is, hiszen el sem kell hagynunk a közigazgatási határait egy jó kis túrázáshoz. Annak, aki szereti a szabadidős programokat,...