2024. május 2., csütörtök
18.8 C
Budapest

Elcsíptük a százéves nosztalgiavillamost Budán!

A nyitóképen nagyjából 100 év van a két villamos között.

Hogy mekkora gyönyörűség ez a favázas villamos! Könnyű elképzelni, amint kalapos férfiak és nők szállnak fel rá valamelyik megállóban, valamikor a 20. század elején.

1906-ban gyártották a járművet, amely egy amszterdami kitérő után 2004-ben került haza. Most szombat-vasárnaponként utazhatunk rajta délutántól estig a Deák Ferenc tér és a Katinyi mártírok parkja között.

A járaton kalauz is van, meg fémrácsos ajtó. A villamosvezető fülkéje is egészen más, mint az új 19-eseké. A vezetőt megkérdeztük, jó-e ilyen tujára ülni. Azt mondta, nagyon. Nekünk is az. Még ha az ülések jóval keményebbek is, mint a mai járműveken. A nosztalgiavillamosra külön jegy kell, 500 forintért adja a kalauz a felnőtteknek, 300-ért a 6-14 éves gyerekeknek.

Legfrissebb

Támogassa adója 1 százalékával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr...

Csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor, vagy akár attól független időpontban. A felajánlás a már befizetett adóból történik, tehát a rendelkező nyilatkozat...

Macik mindenütt: új kiállítás nyílt a Blitz Galériában

A Margit körúti Blitz Galéria mindig izgalmas kiállításokkal csalogatja be a nézőket. A galéria tulajdonosa Kováts Lajos (aki a Noon Azaki művésznevet használja már...