A gasztroforradalom a Bükkalját is elérte, egy olyan modern, elegáns bisztró megnyitásával, ahol a legkiválóbb vadételekből is kóstolhatunk.
Cserépfalut a Bükkalja gyöngyszemeként is emlegetik, nem véletlenül. A borsodi település igazi ékszerdoboz a Bükk lábánál, karnyújtásnyira az erdőtől. Takaros falusi házai, ikonikus református temploma,több pincesora, milleniumi kilátója a legfőbb látványosságok, na meg persze a Suba-lyuk barlang, ahová felmászhatunk, ha meg akarjuk nézni, hol éltek egykor a neandervölgyiek.
Az Öreg Tölgy Bisztró igazi hiánypótló vállalkozásként indult ebben az idilli környezetben, hiszen a falu központjában korábban nem volt olyan étterem, ahová akár a helyiek, akár az ide látogató turisták betérhettek volna. Most viszont már hivatkozási pont, ahová szívesen jönnek akár Egerből, akár Miskolcról, de az ország többi pontjáról is, rövid idő alatt igazi hírnevet szerzett a konyhája.
Az étlapon olyan különlegességek szerepelnek, mint a libamáj mousse birsalmával és házi kaláccsal, a marha tatár, a tárkonyos vadragu leves erdei gombával, a gyöngytyúk consommé, a vadgombás papardelle érlelt sonka chips-szel, de van bőrén sült lazac, rozé kacsamell és vörösboros szarvaspörkölt is juhtúrós sztrapacskával.
A konyha jellemzően a magyaros ízeket képviseli, de nem túlzás azt mondani, hogy az itt készült ételek megütik a fine dining színvonalat. Mind az alapanyagok, mind az elkészítés és tálalás kivételes minőséget képvisel, a vadakat például a közeli erdőben lövik a vadászok. Maga a tulajdonos is szenvedélyes vadász, így nem ritkán abból a szarvasból kerül az asztalra, amit ő maga ejtett el egy vadászat során.
Az ételek a séf, Bajzát Attila keze munkáját dicsérik, aki korábban az egri Fehérszarvas étteremben, a Macok bisztróban és a kézdivásárhelyi Jazz bisztróban dolgozott. Erdélyi vonzódása az ételeken is visszaköszön, a menüt végignézve bátran választanánk bármelyik fogást, melléfogni nehéz lenne.
Ez nem jelenti azt, hogy csak magyaros vagy székely ízeket kóstolhatunk az Öreg Tölgyben. Májusban másodjára rendezik meg a speciális, kétnapos nápolyi pizza sütő programjukat, ahol Damu László APN pizzamester süti majd az igazi nápolyi pizzákat. Ez a helyieknek is különleges program, hiszen nápolyi pizzériákból hiány van a környéken, így az asztalokat gyorsan elkapkodják.
A hagyományos és ínyenc ételek mellett Észak-Magyarország boraival is megismerkedhetünk, leginkább ugyanis a tájegységre jellemző borászatok vannak a borlapon. A közelmúltban a szakmai sikerek sem maradtak el az Öreg Tölgy csapatának: megkapták a SVÉT és a Toyota által alapított Sakura Kiválósági Díjat, étterem kategóriában.