2022. augusztus 13., szombat
26.1 C
Budapest

Brutálisan emelkedik a budapesti taxizás ára!

Az eddig is drága tarifa tovább nő, ezzel az átlagfizetés-taxidíj arányt illetően a legdrágább városok közé emelkedik a magyar főváros.

Az alapdíj 1000 (ezer!) forintra nő, a kilométerdíj 400 forint lesz, plusz a percdíj percenként száz forinttal emeli még az utazás árát.

Ehhez a taxik elérését tekintve igen gyenge szolgáltatás társul, aki sokat taxizik, tapasztalhatja, hogy nem csak csúcsidőben fordul elő gyakran, hogy nincs autó, vagy rendkívül sokat kell rá várni.

Mindez nem azt jelenti, hogy a taxisok hibásak bármiért, hanem az, hogy értelmetlen a rendszer. A taxisoknak annyi sok felesleges feltételnek kell megfelelniük, amit persze mind kénytelenek az ügyféllel megfizettetni.

Persze a felháborító helyzetre lenne több megoldás is, ezeket külön cikkben mutatjuk majd be.

A budapesti utasokra kiható változás lesz majd még valószínűleg, hogy a taxidrosztokon kívül is lehet világító szabadjelzővel várakozni.

Legfrissebb

Sokkolóan alacsony a Duna, látszik a Margit-sziget alsó csücske

Valóságos katasztrófaturizmus indult meg a Duna partján. Ilyen alacsony vízállást régen láttunk. Az emberek persze a déli szigetcsücsköt is ellepték, hisz igazán ritkán tehetik...

Vízjátékok Budán

A feljegyzések szerint mintegy 4000 éve léteznek szökőkutak: díszítik a tereket, hűsítik a levegőt, miközben az élet örök körforgására emlékeztetnek. Budán is sok izgalmas...