2024. július 23., kedd
28.6 C
Budapest

Hosszú sorba álltunk be az ország tortájáért, de megérte!

Az Ízek utcájában a Várkert Bazárnál lehetett kapni a két finomságból.

Az ország tortája 2023-ban a Spicces Füge Respektus fantázianevet kapta. A győztesnek, Lakatos Pálnak (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) a díjnyertes torta megalkotásához egy balatoni nyaralás során kóstolt fügefagylalt adta az ötletet. Mi is elmentünk és megkóstoltuk a süteményt, ami a nemzeti ünnep alkalmából a Várkert Bazárnál lehetett kapni.

A cukormentes finomabb – mondta egy vendég, s az valóban jobban megfelel az általános ízlésnek, a gyerekeknek is az ízlett jobban. A komoly ínyencek és fügerajongók, mint például ezen sorok alkotója, azonban szerelmesek lesznek a másik süteménybe. Érdemes kipróbálni mindkettőt.

A cukormentes változatot Kikelet névre keresztelték. A torta Lawal-Papp Zsófia a makói Papp Cukrászda cukrászának az alkotása, aki a tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé-mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A Kikelet íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.

Érdemes kipróbálni mindkettőt!

Fotó: KRR

Legfrissebb

Budán a kutyáknak is járt a fürdő: ezen az elegáns helyen...

Gondolta volna, hogy egykor a kutyawellnessben is élen jártunk? Fürösztés, nyírás, trimmelés, közel 100 évvel ezelőttről Budapestről, a kutyafürdők fővárosából. A kerület utcáit járva gyakran...

A vendégek megőrülnek ezért a budai étteremért

A kedvencük a gulyás és a csirkepaprikás, és szívesen oltják a szomjukat egy jó meggysörrel - mondta el lapunknak a Polo Pub háziasszonya. Budán, a...