2025. augusztus 19., kedd
27.7 C
Budapest

Zsíroskenyér és grillezett osztriga – pénteken indul a Gourmet a Millenárison

Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.

A fesztiválon kiállító mintegy 70 étterem és cukrászda összesített menüsorában közel 200 étel és desszert található. Az idei téma az örökség, amit minden kiállító igyekszik legalább egy-egy fogásban továbbadni a közönségnek. A széles és színes menüsorban sok minden elfér a mindenki számára ismerős klasszikusoktól az ismeretlen kulináris különlegességekig. 

Lesz palócleves, szegedi halleves, töltött káposzta, lecsó, tojásos nokedli, kaszinótojás, rakott krumpli, káposztás tészta, mákos guba, tejbegríz és aranygaluska – csakhogy néhány hazai kedvencet említsünk. Sárközi Ákos például nagymamája nudlijával és túrós tésztával készül, Rácz Jenő grillezett kacsamáj mellett zsíros kenyeret is ad majd.

Érdekességekből sem lesz hiány, például Széll Tamás egyik gyerekkori kedvencét, a szinte feledésbe merült tejfölösgombócot készíti el a Gourmet Akadémia színpadán, ahol később az is kiderül majd, hogy mi az ángádzsábur és miért kell bele churut, de a fesztivál kínálatában szerepel bodag, csíramálé, bobajka, ganca, csücsür és baraboly, valamint szilvakatyó is. 

Mindezek mellett az egzotikusabb ízek kedvelői sem maradnak hoppon, hiszen a menüből nem hiányoznak a közel-keleti és ázsiai konyha legjobb hazai képviselőinek fogásai sem: lesz fattoush, mutabal és muhamara, kebab, kho, tajvani gua bao, ramen és shabu-shabu mangalicából, lótuszgyökér-saláta, malacfül kimchivel, csípős-savanyú és tom-yum leves, valamint szusitekercs-válogatás is.

Az ételeket az ország legjobb boraival, pezsgőivel, söreivel, pálinkáival és különleges koktélokkal lehet kísérni.

A teljes menüsor ITT található.

Legfrissebb

Séta a történelemben: Székesfehérvár kanyargós utcáin csavarogtunk

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Székesfehérvárról mesélt a Retro Rádió adásában. Székesfehérvár nemcsak történelmi örökségéről híres, hanem pezsgő kulturális életéről, barátságos hangulatáról...

Ha Sziget, akkor Polo Pub – egy budai legenda, amit kár...

A Sziget Fesztivál nyüzsgése után, vagy akár egy pesti városnézés közben érdemes átruccanni Budára, a Batthyány tér közelébe, ahol több mint 30 éve várja...