2024. május 19., vasárnap
15.4 C
Budapest

Agyő, maszk!

A hétvégén veszek egy-két új rúzst – közölte a barátnőm, miután délelőtt kiderült, hogy hétfőtől nem lesz kötelező a maszk ott sem, ahol eddig az volt. Kivételek azért vannak.

A hírt a kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért Magyarország kivezeti a járványügyi korlátozások döntő többségét.

„Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Kivezetjük azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő. Két területen teszünk kivételt: a szociális és egészségügyi dolgozók esetében. Az idősotthonokban és kórházakban továbbra is indokolt a maszkviselési kötelezettség fenntartása” – tette hozzá.

Egy esetleges újabb hullám esetén azonban újra visszatérhet a maszk. Mi még nem dobjuk ki a készleteinket.

 

Legfrissebb

Budai pedagógusok Csíksomlyón

A Határtalanul program jóvoltából budai tanárok is eljutottak a híres csíksomlyói búcsúra. A pünkösdszombati esős reggel ellenére az idei búcsús nagymisére is több százezren érkeztek a...

Mediterrán életérzés keleti fürdőkultúrával: új nyári ajánlatokkal várja vendégeit a Spirit

Még nincs elkésve, ha nem foglalta le a nyaralást: a Spirit nyári ajánlataival belföldön is úgy pihenhet az édes semmittevés jegyében, mintha elutazna egy...