2024. október 22., kedd
8.9 C
Budapest

A debreceni fotós, aki beleszeretett Budába

Most megtudhatják, kik állnak a lélegzetelállító képek mögött.

A MyBuda fotópályázatán közönségdíjban részesült Lukács Máté Utcakép című képével. Az alkotót a fotózásról és a kerülethez fűződő kapcsolatáról kérdeztük.

– Mióta foglalkozol fotózással?

– Nyolc éve kezdtem el érdeklődni a fotózás varázslatos világa iránt.

– Hol találkoztál velünk és miért jelentkeztél a MyBuda pályázatára?

– A debreceni Trilite fotóstúdióban tanárom Fejes Márton jelezte felém, hogy van lehetőség egy workshopra Budapest II. kerületében. Maga a street fotózás távol áll tőlem, viszont kíváncsi voltam, mit tudok kihozni magamból ebben a témakörben.

– Hogyan készült el a díjnyertes fotó?

– A Gül Baba utca a meredek macskaköves kaptatójával és a középkori hangulatával teljesen elvarázsolt. A február végi nap állása és a csodálatos színek alkották meg a pillanatot, melyből ez a kép elkészülhetett.

– Debreceniként mit jelent Neked a kerület?

– A jelentkezésemnél is jeleztem, hogy nem budapesti, hanem debreceni lakos vagyok. Ettől függetlenül a II. kerület nagyon hasonlít a debreceni Nagyerdő varázslatos, zöld parkos, mégis nyüzsgő városi környezetéhez, ahol felnőttem és jelenleg is élek.

Legfrissebb

Kedvenc budai szabadidős helyeink: a Kopaszi-gát

Kiülős és beülős helyekből sincs hiány a város egyik legmenőbb helyszínén, a Kopaszi-gáton, ahol nyáron még fürdőzni is lehet. Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment...

Zöld oázis a vibráló metropoliszban: a Normafa ősszel is varázslatos helyszín...

Budapest nem csak fürdőváros, de kirándulóváros is, hiszen el sem kell hagynunk a közigazgatási határait egy jó kis túrázáshoz. Annak, aki szereti a szabadidős programokat,...