2024. szeptember 19., csütörtök
22.7 C
Budapest

Újranyit két bezárt posta a II. kerületben

Méghozzá egy ikonikus is: a Török, illetve a Kelemen László utcai posta januártól működik újra. Hogy pontosan hányadikától, azt még nem tudni.

Hosszú tárgyalások után megszületett egyezségről számol be közösségi oldalán Őrsi Gergely polgármester. Mint írja, az újranyitás végül úgy lehetséges, hogy a Török utcai postánál az eddig bérelt ingatlant ingyen a Posta tulajdonába adja a kerület, ha az 1959 óta postahivatalként működő ingatlan továbbra is postaként üzemel. Így történelmi funkciót is véd a kerület.

Ami a Kelemen László utcai postát illeti, ott a szolgáltatás igénybevételéért díjat fizet a II. kerület. Ez 28.900.000 forint + áfa 18 hónapra. Ezért a Magyar Posta Zrt. vállalja, hogy mindaddig, amíg a jogszabályban kizárólagos egyetemes postai szolgáltatás alanyaként köteles ellátni feladatát, addig a postai szolgáltató tevékenységet ezen a két helyen biztosítja.

Az újranyitó posták mellett az önkormányzat felajánlotta, hogy partnerként segíti a költséghatékony postaszolgáltatás fejlesztését, például postapontok üzembe helyezését.

Legfrissebb

Lezárhatják az M2-es metró Batthyány téri állomását

A Duna emelkedő vízszintje miatt a következő napokban változik az M2-es metró és több villamos közlekedése - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán...

Erődítmény homokzsákokból: a BKK dolgozói felkészültek a Batthyány téren az árvízre

15-15 fős csoportokban, nappali és éjszakai váltásban folyamatosan, 0–24 órában töltik a homokzsákokat a Batthyány téren. A BKV Zrt. közösségi oldalán tette közzé, hogy kollégáik...