2024. október 18., péntek
6.7 C
Budapest

Ínyencek és kézművesek paradicsoma a Maker’s Market

A város egyik legszínvonalasabb kézműves piaca újra a Fény utcai piacon nyílt meg.

A havonta megrendezett Maker’s Market-en valóban saját áruikat kínálják a készítők. A szép idő beköszöntével közösségi térként is működik a piac, ahol koncertekkel, vásárokkal és más rendezvényekkel erősítenek a szervezők. A legutóbbi kézműves piacon a standokon az ékszerektől a ruhákig, a süteményektől a különleges hűtőmágnesekig terjedt a kínálat. Néhány kedvencünket most bemutatjuk.

Egyszer használatos papírkemencében kiégetett felhő formájú nyakékeket és karkötőket készít Kincses Ágota, keramikus művész. Gyönyörű tárgyai között találhatunk szintén kőedénymasszából kiégett tojás formájú plasztikákat. Ágota kézműves vásárokon kínálja tárgyait, de rendezett már kiállítást is műveiből.

Szolnoki Ágnes szintén design vásárokon és az interneten árulja több mint 50 féle, saját kezűleg festett, Magyarországon előforduló madarakat és bogarakat ábrázoló apró képeit. Ezek megjelennek nála hűtőmágnesen, noteszborítón, vagy apró keretben is.

A “petramondta” standja az ínyencek paradicsoma. Van egy műhelyük, ahol az ízfokozók és adalékanyagok nélküli portékáik készülnek. Ízgazdag krémekkel, chutneyk-kal, különleges kekszekkel várják a gasztronómia rajongóit. Érdekesség a 7,5 deci meleg tejjel felhígítandó forró csoki. A “Hot chocolate in the jar” kakaóporból, csokicseppekből és pillecukorból áll.

A Budai Pékbisztró egy családi pékség, a piac földszintjén van a boltjuk, de a Maker’s Market-re is kitelepültek. A kínált finomságokat a helyszínen sütik, beszállítóik különböző kézműves pékségek. Croissantból 12-13 fajtát árulnak, és például kelt tésztás csigákból is van almás-fahéjas, zserbós, mákos is a kínálatban.

Legfrissebb

Zöld oázis a vibráló metropoliszban: a Normafa ősszel is varázslatos helyszín...

Budapest nem csak fürdőváros, de kirándulóváros is, hiszen el sem kell hagynunk a közigazgatási határait egy jó kis túrázáshoz. Annak, aki szereti a szabadidős programokat,...

Mintha a trópusokon járnánk: isteni forró csokit kóstoltunk egy különleges budai...

Az örök klasszikus mellett a népszerű pumpkin spice lattét is kipróbálhatjuk kedvenc budai csokizónkban. A levelek már hullanak, ragyogó vörös és arany árnyalatokra váltanak és...