2024. május 4., szombat
15.4 C
Budapest

A Szent Ferencnél senki nem ösztönöz szebben oltásra

Kiültethető karácsonyfát adnak a Széher úton, a Budapesti Szent Ferenc Kórházban azoknak, akik az oltási akcióhét során az első koronavírus elleni oltásért keresik fel az intézményt.

“Gyökeresen megváltoztatjuk karácsonyát”. Ez a szlogenje kampánynak, a célja pedig egyértelműen az, hogy motiválja az eddig oltatlanokat.

Az adományba kapott ötszáz földlabdás, 40-60 centiméteres fenyőt az oltási kampányhéten az első oltásra jelentkezők között osztják ki, a fát a második oltáskor kapják majd meg.

Toldy-Schedel Emil kórházigazgató azt mondta, egyházi kórházként szeretnék, hogy a családok ezen az ünnepen együtt lehessenek, és egészségben, biztonságban találkozhassanak. “Hisszük, hogy egy ilyen gesztussal mind többen megértik: döntésük saját életükön kívül a családjukra, szeretteikre is kihat” – tette hozzá.

Legfrissebb

Virágos Magyarország: közel 80 szakmai díj talál gazdára

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek. Az ország legrégebbi környezetszépítő versenyére ebben az évben is öt...

Forradalom a budapesti taxis piacon!

Végre Budapesten is normálisan lehet taxizni. De miért volt szörnyű a szolgáltatás hosszú ideig? Alapvetően rendkívül rossz volt a budapesti taxis szolgáltatás színvonala a Bolt...