2024. október 22., kedd
8.9 C
Budapest

Kedvenc budai szabadidős helyeink: a Kopaszi-gát

Kiülős és beülős helyekből sincs hiány a város egyik legmenőbb helyszínén, a Kopaszi-gáton, ahol nyáron még fürdőzni is lehet.

Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül a Kopaszi-gát és környéke. BudaPart néven új városnegyed született, igazi szabadidős, gasztronómiai és üzleti centrummal, ami mára a budapestiek egyik kedvenc helyszíne a pihenésre, kikapcsolódásra és rendezvényekre is.

Rengeteg jó étterem, beülős és kiülős hely van, színvonalas gasztronómiával. A gasztrosétányon ehetünk halételeket, kipróbálhatjuk az ázsiai konyhát, vagy az eredeti nápolyi pizzákat, de van specialty kávézó és klasszikus cukrászda is, ahol a hagyományos magyar édességeket is megkóstolhatjuk. Összességében, itt biztos, hogy nem maradunk éhesek, mindenki megtalálja a számára megfelelő konyhát a Kopaszi-gáton.

A nyári hónapokban ráadásul még fürödhetünk is, hiszen itt van a város egyik legjobb szabadtéri strandja, ahol egész évben működő beach bár várja a fürdőzni vágyókat. A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik, így nem kell tartanunk tőle, hogy a Duna vizében fürdőzünk, hiszen mindössze két helyszín van a fővárosban, ahol lehet a folyóban fürdeni és a vízparton, természetes környezetben üldögélni, és ebből az egyik a BudaParton található. Itt a SUP-ozást is kipróbálhatjuk, van ugyanis kölcsönző is a gáton.

A város legmagasabb épületéről lenézni különleges élmény, amit szintén kipróbálhatunk a Kopaszi-gát környékén. Itt áll ugyanis a MOL Campus, a BudaPart leghíresebb és legszembetűnőbb látnivalója, Budapest egyetlen felhőkarcolója. A 143 méter magas épület tetején lévő Skydeck kilátóteraszra jegyet kell váltani, időpont foglalással, de a kilátás lenyűgöző. Az épület 28. emeletén található Virtu rooftop étterem & koktélbár signature italokkal, bisztró jellegű ételekkel és fine dining éttermekben megszokott kiszolgálással várja a vendégeket.

A Kopaszi-gát megközelítése is rendkívül egyszerű: a belvárosból mindössze 23 perc alatt ott vagyunk a 107-es busszal, de talán biciklivel a legjobb érkezni, hiszen kerékpárút és két MOL Bubi állomás is van a városnegyedben.

Legfrissebb

Kedvenc budai szabadidős helyeink: a Kopaszi-gát

Kiülős és beülős helyekből sincs hiány a város egyik legmenőbb helyszínén, a Kopaszi-gáton, ahol nyáron még fürdőzni is lehet. Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment...

Zöld oázis a vibráló metropoliszban: a Normafa ősszel is varázslatos helyszín...

Budapest nem csak fürdőváros, de kirándulóváros is, hiszen el sem kell hagynunk a közigazgatási határait egy jó kis túrázáshoz. Annak, aki szereti a szabadidős programokat,...