2024. október 18., péntek
7.8 C
Budapest

A vendégek megőrülnek ezért a budai étteremért

A kedvencük a gulyás és a csirkepaprikás, és szívesen oltják a szomjukat egy jó meggysörrel – mondta el lapunknak a Polo Pub háziasszonya.

Budán, a Batthyány tér közelében található egy legendás söröző, amely több mint 30 éve várja a vendégeket. Az 1990-ben nyitott Polo Pub nemcsak olyan klasszikus fogásokról híres, mint a csülök, a brassói vagy a salátaágyon érkező gomolyasajt, de az egyedi hangulat és a pazar vendéglátás is töretlen a nyitás óta. Sok a törzsvendég, és a külföldiek is felfedezték maguknak a helyet. Olyan távoli országokból is érkeznek ide egy jó gulyásra, mint Kína.

Zsuzsa a nyitás óta a hely háziasszonya, őt kérdeztük a többi között arról, hogy mit gondolnak a kínaiak a magyar konyháról és a nyári menüt is megosztotta velünk, amiért érdemes betérni a Polo Pubba.

Most, hogy ekkora kánikula van, mit találunk a menün? Továbbra is a magyaros fogások hódítanak?

Természetesen mi is alkalmazkodunk ehhez a hihetetlen nagy meleghez, könnyű nyári ételekkel, a jól megszokott, házias verzióban. Szezonális gyümölcsökből készülnek a finom gyümölcslevesek, nagy kedvenc a házi eperleves. Előtérbe kerültek a saláták, a cézár saláta és a tonhal saláta, de népszerű a töltött paprika és a friss lecsó is, tehát a könnyű ételek. Természetesen aki egy jó káposztás cvekedlire vagy tojásos nokedlira vágyik, ugyanúgy elkészítjük neki, este pedig jellemzően már elmúlik a hőség, ilyenkor a tartalmasabb, hagyományos ételeket kérik.

2024-ben is erőteljes a street food vonal az éttermekben. A Polo Pub mivel készül azoknak, akik egy laza sörözés mellé szeretnének harapni valamit?

Nagyon finom és különleges például a házi paradicsomos kolbászunk, ami a specialitásunk, ezt máshol nem igazán lehet kapni. Emellett van házi debrecenink, saját készítésű házi virslink és házi sült kolbászunk. Minden saját gyártású, könnyűek és finomak, tormával, mustárral kínáljuk őket. Sörözéshez többnyire ezeket szokták választani.

Ha már a söröknél tartunk, van különbség tél és nyár között a sörfogyasztásban?

Most a könnyebb, nyáriasabb italokat keresik, a meggysörünk nagyon jól fogy ilyenkor, ami egy belga típusú sör és igazi meggyből készül és természetesen a koktélokat is kérik. Aperol Spritz, gin tonic, ezek a nagy slágerek.

Egyre gyakrabban látok erre elsétálva ázsiai vendégeket az étteremben. Nekik mi a véleményük a magyar ételekről?

Valóban, sok a törzsvendégünk, de nyáron a külföldiek is eljönnek ide, a világ legtávolabbi pontjairól is, hogy kipróbálják a házias magyar konyhát. Ami minket is meglepett, hogy rengeteg kínai turista jön, akiknek nagyon örülünk. Ők a legnyitottabbak, van, hogy kikérnek többfajta ételt, és az asztal közepére teszik, mint Kínában, hogy mindenki kipróbálhassa az összes fogást. Ők a csirkepaprikást szeretik a legjobban, a töltött káposztát és természetesen a gulyást, amit gyakran kísér így nyáron a már említett finom belga meggysör.

Desszertnek mit ajánlanál erre a hőségre?

Amit mindenképpen próbáljanak ki, az a mákosguba torta, de a somlóink és a palacsintáink is nagyon finomak, hiszen mi nem spóroljuk ki belőle a minőségi alapanyagokat, a krémjeink, lekváraink is házi készítésűek. Ezeket imádják a vendégeink is, sokan visszajárnak egy jó palancsintára.

Legfrissebb

Zöld oázis a vibráló metropoliszban: a Normafa ősszel is varázslatos helyszín...

Budapest nem csak fürdőváros, de kirándulóváros is, hiszen el sem kell hagynunk a közigazgatási határait egy jó kis túrázáshoz. Annak, aki szereti a szabadidős programokat,...

Mintha a trópusokon járnánk: isteni forró csokit kóstoltunk egy különleges budai...

Az örök klasszikus mellett a népszerű pumpkin spice lattét is kipróbálhatjuk kedvenc budai csokizónkban. A levelek már hullanak, ragyogó vörös és arany árnyalatokra váltanak és...