2025. május 10., szombat
9.6 C
Budapest

Egy nappal hosszabb lesz idén a Gourmet fesztivál

Egy nappal hosszabb programmal, több mint harminc új kiállítóval és kétszáz fogással várja a látogatókat idén az MBH Bank Gourmet fesztivál, amelyet május 22. és 25. között rendeznek meg a Millenáris parkban.

A rendezvény vezérmotívuma idén a “kedvencek” lesz, így az ország legjobb gasztro szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és ezzel együtt saját személyes történeteiket hozzák majd magukkal. A helyszínen csaknem száz étterem, cukrászda és egyéb kulináris vállalkozás kínál fesztiválmenüt – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Gourmet küldetése, hogy hiteles pillanatképet adjon az ország aktuális gasztronómiájáról, amely évről évre változik, fejlődik, ennek megfelelően alakul a kínálatunk is. (…) Idén sem volt nehéz dolgunk, hiszen számtalan izgalmas hely nyílt a közelmúltban, közülük sokan ott lesznek a fesztiválon is” – idézi a közlemény Nemes Richárdot, a fesztivál főszervezőjét.

Kiállít többek között a Dani García jegyezte BiBo Budapest, a kreatív fine bistro irányzatot képviselő Bilanx, Rácz Jenő hamarosan nyíló, balatoni étterme, az Ypsilon, az étel és bor párosításokban utazó Fiktív, a szentendrei Teyföl, újra ott lesz a Gourmet-n a Michelin-csillagos Essencia és a modern magyaros fogásairól ismert Szaletly.

Az egyre népszerűbb ázsiai konyha képviselői közül először jön a fesztiválra a Ramenka, a Quí, a Sáo, a Tokio, valamint az Arquitecto Pitpit budai testvére, a Garai Ádám séffel éppen most debütáló Monokini Kantin.

Autentikus libanoni konyhát hoz a Leila’s, klasszikus tésztaételeket a nyíregyházi Cvekedli Tésztabár. Ott lesz a Petrol Barbeque, a Tuning Burger, érlelt húsokkal érkezik az idei Gourmet egyik nagykövete, a Tóth Szilárd séf által alapított Szatmár Dry Cured, japán marhahúsokból készít ételeket az Original Wagyu, egzotikus gyümölcsöket kóstoltat a Pilpel Hungary, nemzetközi finomságokat a BOCCA gourmet stories, míg a desszertkínálatot erősíti a debreceni Jardin és a bean to bar koncepciójáról ismert chocoMe, valamint a Gelateria Pomo d’Oro.

Lesznek új borászatok, a Zenta Kraft jóvoltából bővül a sörkínálat, de az alkoholmentes irány is fejlődik: kiállít a Mayer prémium szörp; a Gourmet egyik idei nagykövete, Farkas Fruzsina, The Green Sommelier fermentált italokat készít, a kávékról pedig a HERZ Coffee Roasters gondoskodik.

A menüben idén is helyet kapnak a pénztárcabarát ételek, amelyek legfeljebb 2500 forintba kerülnek majd – emelték ki a szervezők.

Péntek délutántól vasárnap estig a Gourmet Akadémia várja a tanulni és szórakozni is vágyókat, akik az ingyenes előadások és workshopok eredményét meg is kóstolhatják. Többek közt főz majd Akács István (Pajta, 1 Michelin-csillag), Rózsa Dávid (1910 Gourmet by Hausers, Svájc, 1 Michelin-csillag), Tóth Szilárd (SALT, 1 Michelin-csillag), Pesti István (Platán, 2 Michelin-csillag), és rendhagyó program keretében lehet találkozni Dani Garcíával, Spanyolország egyik legismertebb séfjével, aki korábban 3 Michelin-csillagot szerzett marbellai éttermének.

Május 25-én, gyereknapon Harrer-Abosi Beatrix, Gianni Annoni és a Gourmet egyik idei nagykövete, Szabi, a Pék (Szabadfi Szabolcs) gyerekeknek tart workshopokat. A program Stahl Judit Flódni improvizációs gasztroszínházával zárul, amelyben Kálloy Molnár Péter, Parti Nóra, Szabó Győző és Schell Judit színművészek “csinálják a fesztivált

– áll a közleményben.

Ezen a napon a 18 év alattiak ingyenesen léphetnek be a Gourmet-ra, a családosokat pedig gyerekfoglalkoztató és játszótér, valamint tucatnyi cukrászda várja ingyenes meglepetésekkel.

Legfrissebb

Egy nappal hosszabb lesz idén a Gourmet fesztivál

Egy nappal hosszabb programmal, több mint harminc új kiállítóval és kétszáz fogással várja a látogatókat idén az MBH Bank Gourmet fesztivál, amelyet május 22....

A jövő közösségi erdejét fejlesztik: Az OTP Bank és a Pilisi...

Az OTP Bank és a Pilisi Parkerdő Zrt. tízéves együttműködési megállapodást kötött egy 320 hektáros erdőterület természetvédelmi célú fejlesztése érdekében. A városierdő szemléletű fejlesztés...