Az év legnagyobb kulináris eseménye zajlott a hétvégén a Millenárison. Idén a hölgyek voltak fókuszban, mivel a szervezők szerették volna megmutatni azokat a kiváló női séfeket, cukrászokat, pékeket és termelőket, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátás hagyományosan férfias világában.
A zárónapon jártunk a fesztiválon, amikor már nincs túl nagy tömeg, de természetesen a kínálat minden standon teljes. A szép időben megkóstoltunk (illetve néha csak lefotóztunk) néhány finomságot.
Szerencsénk sétánk során összetalálkoztunk a három nagykövettel Ormós Gabriellával, Fekete Zsókával és Ötvös Zsuzsannával, akik a fesztivál egyik szervezőjével, M. Horváth Veronikával szívesen megálltak egy fotóra.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is jelen voltak az ország legnépszerűbb éttermei, borászatai a fesztiválon, valóban sokszínű kínálatot biztosítva a szépszámú vendégseregnek. Egy-egy ilyen fesztivál jó lehetőség megízlelni az ismert vagy feltörekvő éttermek/borászatok kínálatát.
Nagyon finomat ettünk a Gusto13 Bisztrónál – tokhal, fehér spárga, egres, kapor.
Az Opium francia-vietnami étterem izgalmas ételei közül a Szent Jakab kagylót kóstoltuk meg.
Megkóstoltuk Wang mester pirított házi tésztáját, ami hozta az elvárt színvonalat összeért ízeivel.
A Buja disznó, Bíró Lajos éttermének egyik érdekességét sem hagytuk ki – a Feleségem bizarr melegszendvicsét. Ez egy elég komoly étel volt disznósajttal, kolbásszal töltve.
Mennyei élmény volt a mályinkai Iszkor étterem Mónosbéli kecskesajt, spárga, eper, bodza nevű finomsága de nekem a kedvencem a Nour Unicum Barista: Ice cream latte nevű ajánlata volt.
A borászatok több pavilonjánál is kóstoltunk, majd a fesztiváli séta zárásaként a Bortársaságnál ittunk egy kevés Anett szamorodnit (Demeter Zoltán pincészete).