2023. december 4., hétfő
-4.2 C
Budapest

Ínyencek és kézművesek paradicsoma a Maker’s Market

A város egyik legszínvonalasabb kézműves piaca újra a Fény utcai piacon nyílt meg.

A havonta megrendezett Maker’s Market-en valóban saját áruikat kínálják a készítők. A szép idő beköszöntével közösségi térként is működik a piac, ahol koncertekkel, vásárokkal és más rendezvényekkel erősítenek a szervezők. A legutóbbi kézműves piacon a standokon az ékszerektől a ruhákig, a süteményektől a különleges hűtőmágnesekig terjedt a kínálat. Néhány kedvencünket most bemutatjuk.

Egyszer használatos papírkemencében kiégetett felhő formájú nyakékeket és karkötőket készít Kincses Ágota, keramikus művész. Gyönyörű tárgyai között találhatunk szintén kőedénymasszából kiégett tojás formájú plasztikákat. Ágota kézműves vásárokon kínálja tárgyait, de rendezett már kiállítást is műveiből.

Szolnoki Ágnes szintén design vásárokon és az interneten árulja több mint 50 féle, saját kezűleg festett, Magyarországon előforduló madarakat és bogarakat ábrázoló apró képeit. Ezek megjelennek nála hűtőmágnesen, noteszborítón, vagy apró keretben is.

A “petramondta” standja az ínyencek paradicsoma. Van egy műhelyük, ahol az ízfokozók és adalékanyagok nélküli portékáik készülnek. Ízgazdag krémekkel, chutneyk-kal, különleges kekszekkel várják a gasztronómia rajongóit. Érdekesség a 7,5 deci meleg tejjel felhígítandó forró csoki. A “Hot chocolate in the jar” kakaóporból, csokicseppekből és pillecukorból áll.

A Budai Pékbisztró egy családi pékség, a piac földszintjén van a boltjuk, de a Maker’s Market-re is kitelepültek. A kínált finomságokat a helyszínen sütik, beszállítóik különböző kézműves pékségek. Croissantból 12-13 fajtát árulnak, és például kelt tésztás csigákból is van almás-fahéjas, zserbós, mákos is a kínálatban.

Legfrissebb

Meggyújtották az első gyertyát a kerület adventi koszorúján

A Mechwart ligetben összegyűlt a kerület apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljék az adventi időszak elindulását. Advent első vasárnapján együtt gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját...

Krusovszky Dénes kerületi legendákról mesélt

A Budapest Nagyregény közösségi alkotás eredményeként egy 23 fejezetből álló könyvként jelent meg november 17-én, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A Budapest...