2024. július 23., kedd
31.4 C
Budapest

Maci kutyával együtt jártunk a fővárosi ebtartást bemutató kiállításon Budán

Bohém bejáratával azokat az embereket is magához vonzza a Kiscelli Múzeum, akik nem is tudják, milyen izgalmas kiállítás rejtőzik az épület alagsorában. A VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete című tárlat valóban izgalmas. Nem csak a kiállított tárgyak, emlékek és alkotások, hanem a témaválasztás miatt is.

A Sziklapincébe leérve egy kifejezetten érdekes és informális kiállítással találkozhattunk. Megismertük a póráz és a szájkosár történetét, a budapesti vakvezető kutyák világát, a polgári kutyatartást.

De megtudtuk azt is, hogy mi a kutyakolonc, hogy az emberek már az ókori Rómában is tartottak kedvtelésből négylábú házikedvencet, de még őskori csontokkal is találkoztunk.

A kiállításhoz rendszeresen szerveznek tárlatvezetést is, legközelebb december 10-én lesz ilyen a Kiscelli Advent program keretében, ahol meleg italokkal, ünnepi fényekkel, zenével, gyerekprogramokkal és tárlatvezetésekkel várják egész nap a látogatókat.

A VAU! egyébként március 26-ig tart nyitva, és kutyával is látogatható. Mi is elvittük Macit. Elégedettnek tűnt, bár néhány képet-szobrot azért megmorgott.

Legfrissebb

Budán a kutyáknak is járt a fürdő: ezen az elegáns helyen...

Gondolta volna, hogy egykor a kutyawellnessben is élen jártunk? Fürösztés, nyírás, trimmelés, közel 100 évvel ezelőttről Budapestről, a kutyafürdők fővárosából. A kerület utcáit járva gyakran...

A vendégek megőrülnek ezért a budai étteremért

A kedvencük a gulyás és a csirkepaprikás, és szívesen oltják a szomjukat egy jó meggysörrel - mondta el lapunknak a Polo Pub háziasszonya. Budán, a...