2024. április 13., szombat
19.5 C
Budapest

Óbudán megtudtuk, mit szeretnek a magyarokban

Új fejezetekkel bővült a nagy sikerű Így látják a magyarokat kötet. Vicces történetekből most sem volt hiány.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró Így látják a magyarokat a világban című könyvének már nagyon sok kiadása megjelent. A sikerkönyv szerzője ezúttal Óbudán, az Óbudai Kulturális Központban mutatta be kötetének legújabb kiadását, amely új fejezetekkel is bővült. A kötetben impressziók, hiedelmek, szokások, kutatások, sztereotípiák is megjelennek, általuk kapunk egy képet arról, hogy hogyan látnak minket, magyarokat a világ többi országában élők.

Megtudhatjuk, melyik magyar mondást utálják legjobban a románok, hogyan vélekednek az itt dolgozó külföldiek rólunk, mit írtak a japánok, miután kipróbálták a Budapestről Siófokra tartó vonatot.

A kötet amiatt is egyedülálló, hogy leírja a legfontosabb turista átveréseket, azokat a kellemetlen dolgokat, amik akár külföldön, akár Magyarországon bosszanthatnak egy turistát.

“Szerencsére Magyarország rendkívül népszerű, hiszen az a biztonság, ami itt tapasztalható, kevés helyen van meg a világban ” – mondta az előadáson a Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró.

A kérdésekre válaszolva elmondta azt is, hogy Európán kívül Argentínában is jól érezheti magát egy átlagos magyar, mert az ottani mentalitás és éghajlat is olyan lehet, amit kedvelnének honfitársaink. Ha a világban választania kellene, akkor is Magyarországot választaná, azért is lakik itt, pedig lehetősége lett volna akár egzotikus helyeken is megtelepedni.

“A családot és a barátokat semmiért nem hagynám itt” – válaszolta nevetve egy kérdésre az ismert műsorvezető, aki már megjárta a világ 178 országát.

Legfrissebb

Dombóvár titkait kereste a budai újságíró

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Dombóvárról beszélt a Retro Rádió adásában. Dombóváron kalandozva Dr. Kiss Róbert Richard egy olyan kincsre...

Virágba borult a Tóth Árpád sétány

Hétvégén virágba borultak a Tóth árpád sétány japán díszcseresznyefái. A gyönyörű látvány sok embert vonz a Várba, így a néhány nap, míg tejes pompájukban...