2024. május 14., kedd
13.4 C
Budapest

Elképesztő, mi folyik a Fény utcában

A II. kerületi beruházás során megújul a Lövőház utca piac előtti szakasza és a Lövőház utca Fény utca és Margit körút közötti szakaszát is átalakítják.

Javában zajlik a Fény utca és a Lövőház utca egy-egy szakaszának átépítése és felújítása. A munkálatok során biztosítják az átmenő forgalmat. Elsőként a járdákat alakítják ki a kivitelezők, hogy a gyalogosforgalmat csak a lehető legkisebb mértékben akadályozzák.

A fejlesztéssel nemcsak a forgalmi rend lesz áttekinthetőbb, hanem zöldfelületet is kialakítanak és fákat is ültetnek. A piac előtti szakaszon szélesebb és térkó burkolatú lesz a járda, valamint a fásított szakaszon parkolóhelyeket alakítanak ki rakodási és lakossági parkolási célokra. A Lövőház utcában is zöldítést terveznek a közművezetékek függvényében, illetve gyalogátkelőhely lesz a két Mammut közötti híd alatt.

Kerékpársáv is lesz a Fény utcában a gépjárműforgalom számára azonban csak egy sávot hagynak, megakadályozva az állandó szabálytalan parkolást, ami már eddig is egy sávra szűkítette az utcát.

Legfrissebb

Budán csaptak össze a média dolgozói az Arany Glóbuszon

Már 16. alkalommal szervezték meg az Arany Glóbusz médiakupát. Idén először, a Kodolányi János Egyetem budai kampuszán csaptak össze a kommunikáció területén dolgozók csapatai. Mindenkinek...

Turisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a magyarországi szálláshelyek, amely 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat. A Magyar...