2024. június 13., csütörtök
21.4 C
Budapest

Budai helyszínt kapott a Járatlan Utakon Fesztivál

Ez sokat segített abban, hogy méltó helye legyen az igazán nívós előadásoknak.

Dr. Juhász Árpád Kelet-Afrikáról beszélt, Tenczer Gábor és Nagy Árpád a Tátra lengyen és szlovák oldalát hasonlította össze, Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas turisztikai szakújságíró pedig Ecuador csodáiról beszélt.

A Galápagos érdekes világát éppúgy bemutatta, mint az esőerdők lenyűgöző állatait és növényeit. A turisztikai szakújságíró többször járt már a dél-amerikai országban. Először 20 éve volt Ecuadorban, a közelmúltban pedig egy magyar újságíróknak szervezett sajtóúton vett részt, ahol több régiót is bemutattak. Elmondása szerint a két évtized alatt hatalmasat fejlődött az ország: karbonsemleges kakaó- és banánültetvényeken járt, világklasszis szállodákban szállt meg, légibiciklizett és óriási gyíkokat is látott.

Persze a Járatlan Utakon Fesztivál, amit Vándorboy ( Csonka Gábor ) már 15. alkalommal rendezett meg, nem pusztán erről szólt. Meg lehetett tudni még sok minden mást is a világról, igaz volt az a mondás, hogy nem feltétlenül pénz kell az utazáshoz, elég az, ha van bennünk elszántság és van időnk.

Legfrissebb

Döntőbe jutottak a budai diákok a Határtalanul vetélkedőn

Rengeteg diák vett részt idén a Határtalanul vetélkedőn, a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulói a nagydöntőn is részt vett, ahol a legjobb...

DANTE: elmegyógyintézet, bordélyház és borozó is volt korábban az a hely,...

Pár hete nyitotta meg kapuit a Török utca 2. szám alatt a Margit-negyed legújabb kulturális színfoltja, a DANTE.  Jászberényi Gábor és Gulyás Herman Sándor...