2023. december 4., hétfő
-4.2 C
Budapest

Budai helyszínt kapott a Járatlan Utakon Fesztivál

Ez sokat segített abban, hogy méltó helye legyen az igazán nívós előadásoknak.

Dr. Juhász Árpád Kelet-Afrikáról beszélt, Tenczer Gábor és Nagy Árpád a Tátra lengyen és szlovák oldalát hasonlította össze, Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas turisztikai szakújságíró pedig Ecuador csodáiról beszélt.

A Galápagos érdekes világát éppúgy bemutatta, mint az esőerdők lenyűgöző állatait és növényeit. A turisztikai szakújságíró többször járt már a dél-amerikai országban. Először 20 éve volt Ecuadorban, a közelmúltban pedig egy magyar újságíróknak szervezett sajtóúton vett részt, ahol több régiót is bemutattak. Elmondása szerint a két évtized alatt hatalmasat fejlődött az ország: karbonsemleges kakaó- és banánültetvényeken járt, világklasszis szállodákban szállt meg, légibiciklizett és óriási gyíkokat is látott.

Persze a Járatlan Utakon Fesztivál, amit Vándorboy ( Csonka Gábor ) már 15. alkalommal rendezett meg, nem pusztán erről szólt. Meg lehetett tudni még sok minden mást is a világról, igaz volt az a mondás, hogy nem feltétlenül pénz kell az utazáshoz, elég az, ha van bennünk elszántság és van időnk.

Legfrissebb

Meggyújtották az első gyertyát a kerület adventi koszorúján

A Mechwart ligetben összegyűlt a kerület apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljék az adventi időszak elindulását. Advent első vasárnapján együtt gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját...

Krusovszky Dénes kerületi legendákról mesélt

A Budapest Nagyregény közösségi alkotás eredményeként egy 23 fejezetből álló könyvként jelent meg november 17-én, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A Budapest...