2023. december 4., hétfő
-4.2 C
Budapest

Elképesztő, mi folyik a Fény utcában

A II. kerületi beruházás során megújul a Lövőház utca piac előtti szakasza és a Lövőház utca Fény utca és Margit körút közötti szakaszát is átalakítják.

Javában zajlik a Fény utca és a Lövőház utca egy-egy szakaszának átépítése és felújítása. A munkálatok során biztosítják az átmenő forgalmat. Elsőként a járdákat alakítják ki a kivitelezők, hogy a gyalogosforgalmat csak a lehető legkisebb mértékben akadályozzák.

A fejlesztéssel nemcsak a forgalmi rend lesz áttekinthetőbb, hanem zöldfelületet is kialakítanak és fákat is ültetnek. A piac előtti szakaszon szélesebb és térkó burkolatú lesz a járda, valamint a fásított szakaszon parkolóhelyeket alakítanak ki rakodási és lakossági parkolási célokra. A Lövőház utcában is zöldítést terveznek a közművezetékek függvényében, illetve gyalogátkelőhely lesz a két Mammut közötti híd alatt.

Kerékpársáv is lesz a Fény utcában a gépjárműforgalom számára azonban csak egy sávot hagynak, megakadályozva az állandó szabálytalan parkolást, ami már eddig is egy sávra szűkítette az utcát.

Legfrissebb

Meggyújtották az első gyertyát a kerület adventi koszorúján

A Mechwart ligetben összegyűlt a kerület apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljék az adventi időszak elindulását. Advent első vasárnapján együtt gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját...

Krusovszky Dénes kerületi legendákról mesélt

A Budapest Nagyregény közösségi alkotás eredményeként egy 23 fejezetből álló könyvként jelent meg november 17-én, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A Budapest...