2024. május 16., csütörtök
21.3 C
Budapest

Virágba borult a Tóth Árpád sétány

Hétvégén virágba borultak a Tóth árpád sétány japán díszcseresznyefái.

A gyönyörű látvány sok embert vonz a Várba, így a néhány nap, míg tejes pompájukban láthatók a fák, népszerű családi program.

Az utat sok helyen már virágszirmok borítják, így aki személyesen szeretné látni az egyik legszínesebb tavaszi budapesti látnivalót, annak érdemes a következő néhány napban ellátogatnia a Vár délnyugati oldalán húzódó sétányra.

1946-ban kapta a Bástya sétánynak ez a része a korábban a közelben lakó költő után a Tóth árpád nevet. A sétány 2005-2011 között zajló felújítása során 2006-ban és 2009-ben a külső fasort egységesen japán díszcseresznye fákra cserélték. A turistalátványosság a tavasz kezdetekor borul virágba, jellemzően április elején.

Legfrissebb

Budán csaptak össze a média dolgozói az Arany Glóbuszon

Már 16. alkalommal szervezték meg az Arany Glóbusz médiakupát. Idén először, a Kodolányi János Egyetem budai kampuszán csaptak össze a kommunikáció területén dolgozók csapatai. Mindenkinek...

Turisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a magyarországi szálláshelyek, amely 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat. A Magyar...