2024. október 18., péntek
11.6 C
Budapest

Budán is egyre gyakrabban tűnnek fel: a rókák megmentéséért gyűjtenek a kerületben

Városi környezetben is egyre több a róka, akik gyakran szenvednek balesetet. Az ő megmentésükért is gyűjtenek a hétvégén az egyik népszerű II. kerületi vendéglátóhelyen.

A Rókales Alapítványt Kurunczi Norbert elhivatottsága és a rókák iránti szeretete ihlette. A Rókales Alapítvány 2022. júliusától működik, Balatonőszödön. Az ott dolgozók, önkéntesek egyedülálló módon, nagy területen, harmóniában a természettel segítik és rehabilitálják a sérült, beteg, meglőtt, kotorékmentett egyedeket. Gyakran hívják őket az ország legtávolabbi pontjairól is egy-egy sérült állathoz, aki segítségre szorul és ők azonnal mennek oda, ahol szükség van a rókamentésre.

Szerkesztőségünk tagjai is többször találkoztak már rókával a Budakeszi úton, de egy-egy éjszakai sétán, a várban is fotóztunk már vörös rókát, aki villámgyorsan átsuhant előttünk. Most az ő megmentésükért is gyűjtenek, hiszen Budáról is hívják a rókamentőket, a városi környezetben ugyanis rengeteg veszély leselkedik rájuk, gyakran szenvednek balesetet.

Róka a várban

Október 12-én szombaton 14 órától az Easyben ( Budapest Szél Kálmán tér 8. II. ker) a Rókales Alapítvány javára adománygyűjtő napot szerveznek a művészek. A kerületiek találkozhatnak és kérdezhetnek Norbitól a rendezvényen, aki előadással készül kedvenceiről, a rókákról.

Időpont: 2024.10.12. 14:00
Helyszín: Easy, Budapest Szél Kálmán tér 8. II.

Legfrissebb

Zöld oázis a vibráló metropoliszban: a Normafa ősszel is varázslatos helyszín...

Budapest nem csak fürdőváros, de kirándulóváros is, hiszen el sem kell hagynunk a közigazgatási határait egy jó kis túrázáshoz. Annak, aki szereti a szabadidős programokat,...

Mintha a trópusokon járnánk: isteni forró csokit kóstoltunk egy különleges budai...

Az örök klasszikus mellett a népszerű pumpkin spice lattét is kipróbálhatjuk kedvenc budai csokizónkban. A levelek már hullanak, ragyogó vörös és arany árnyalatokra váltanak és...