Nyáron még menő fagyizó volt a Fazekas és a Csalogány utca sarkához közel, az ugyancsak nagyon menő reggelizőhely, a Cinnamon mellett. Aztán festők, belsőépítészek vették át a terepet, és egy hónappal ezelőtt megnyitott a Waffle Wonderland.
Holland stroopwafel az, amit árulnak: két ropogós tallér között lágy karamellszirup. De erre még jön némi csavar: kérhetünk rá például pillecukrot, smartiest (ez a legnépszerűbb most), kandírozott narancshéjat, vajkaramell- vagy csokidarabokat, mandulát, kesudiót. Mindez a kívülről felkerülő belga csokirétegbe ragad bele finoman.
Ma betévedt egy holland család, és minden változatból vittek legalább kettőt, annyira megörültek a hazai ízeknek. Amiket ugyanolyannak találtak, mint otthon – meséli Zs. Németh Edit, az egyik tulajdonos a pult mögül. Azt mondja, bővítik majd a kínálatot, lesz buborék gofri is, a recepteket most rakja össze. Van kicsi és van nagy wafel is.
A hely egyébként reggelizéshez is remek, a Cirkusz reggeliző gyümölcsös brazil arabica kávéja mellé croissant vagy bagel alapú szendvicseket is kérhetünk, házi limonádék kíséretében.
És ne felejtsük: nyáron újra lesz itt fagyi is. De addig fogjunk egy csésze kávét, tegyük rá a wafelt, és hagyjuk, hogy a gőz felpuhítsa, folyóssá tegye a két réteg között megbújó ínycsiklandó karamellt. Vagy kérjük csinos papírtasakba a sütit, és induljunk felfelé a lépcsőkön a Várba, vagy le, a Duna felé Parlamentet bámulni, ízrobbanással a szánkban. Egyre többen teszik ezt, külföldiek és hazaiak egyaránt.