2025. november 17., hétfő
8.3 C
Budapest

A budaiak kedvenc marcipán manufaktúrája új dobással készül

Ha marcipán, akkor Szamos! Legyen az a kis marcipán szív, vagy egy marcipán torta, az édesség népszerűsége töretlen Budapesten és vidéken is. A nagy múltú manufaktúra most számos újdonsággal készül az édesszájú közönségnek.

Az 1935-ben alapított Szamos Marcipán ma már mintegy 500 dolgozót foglalkoztat. Éves árbevétele 5 milliárd forint. Mindez az összesen 22 cukrászda által bonyolított forgalomnak, az országosan terjesztett termékeknek valamint az exporttevékenységnek köszönhető. Nem volt tehát mindegy, hogy a Covid idején milyen stratégiával indul a cég a túlélésért. Üzletet nem kellett bezárni, hiszen az elviteles értékesítés engedélyezett volt – így a termelésnek sem kellett leállnia. A forgalomkiesés egy részét pedig mozgó árusítással pótolták. Dolgozóik közül senkit nem kellett elbocsátani – ami az újrakezdésnél játszott fontos szerepet.

A cukrászdák egy részének újraindításában meghatározó szerepet töltött be a turizmus feléledése. Különösen a Kossuth téri Szamos Cafe, a szentendrei Múzeum Kávézó és a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Ház újraindításában. Utóbbiba mostanára térnek vissza nagyobb létszámban a vendégek, így elindulhatott a reggeli és tervezik a büfé ebéd visszavezetését is.

A közelmúltban Felcsúton megrendezett országos Szamos Mátyás tányérdesszert versenyre készített pályamű – Kukorica Jancsi elnevezéssel – immáron a Gourmet Házban is kóstolható, ahol hamarosan bonbonkészítő látványműhely várja az édességek rajongóit.

Legfrissebb

Mikulásjáratot indít a Gyermekvasút: mutatjuk a menetrendet!

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 6-án és 7-én ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják...

Budáról a dobogóra: Tatár Dániel és Kovács Dániel is tarolt a...

Két budai fiatal is kiemelkedő eredményt ért el a 26. Kossuth Szónokversenyen: a II. kerületi Tatár Dániel elnyerte a „Legjobb online videó” díját, míg...