2024. február 23., péntek
11.4 C
Budapest

A horror vonata és a luxus Suzuki: most megtudhatjuk, mit gondolnak rólunk a külföldiek

A negyedik, bővített kiadása jelent meg a könyvhét alkalmából Kiss Róbert Richard Így látják a magyarokat a világban című kötetének, amelyben a Prima Primissima-díjas turisztikai újságíró egyebek mellett azt mutatja meg, mit gondolnak rólunk más országokban.

A katari-magyar barátságról, az orosz-ukrán konfliktus hatásáról, a turistákat átverő gépezetről egyaránt szó van a könyvben. Az újdonságok közé tartozik az ecuadori-magyar lelki rokonságról is szóló rész vagy éppen a katari vébé bemutatása magyar szemmel.

A japánok a siófoki járatot a horror vonatának tartották, Ecuadorban remek luxuskocsinak nevezték a magyar Suzukit, egy francia pedig azt hitte, a teszkós szatyor divatcikk Magyarországon.Volt, aki felszedte a laminált padlót a szállodában, de olyan is, aki ott felejtette az apósát a magyar hotelszobában.

Furcsaságok, sztereotípiák, kalandok egy legendás könyv negyedik kiadásában.

Legfrissebb

Ilyen disznótor még nem volt Budán!

Megnéztük az első budai disznótort a Fény Utcai Piacon. A Fény Utcai piac Buda, de talán egész Budapest egyik legjobb közösségi helyszíne. A piac miatt...

Floráriumok, kerámiák és kézműves sámlik a Maker’s Marketen

A most kétéves Maker's Marketet a hűvösebb időszakban a Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezik meg, míg márciustól a Fény utcai piacon. A havi dizájnvásáron...