2024. április 13., szombat
19.5 C
Budapest

A kerületi dobostorta világklasszis egy brit gasztroportál szerint

A TasteAtlas nevű gasztroportál a világ legjobb 150 cukrászdáját rangsorolta, amire két budapesti cukrászda is felkerült, köztük egy ikonikus kerületi cukrászműhely.

Az angol TasteAtlas ismét előtállt egy TOP 150-es listával, amelyben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja.

„A listán szereplő cukrászdák mindegyike az időtlen minőséget választotta a múlékony divat helyett” – írják bevezetőjükben. A kerületi Daubner cukrászda az ikonikus dobostortájával a 14. helyet foglalja el a listán.

A Daubner Cukrászda Budapest egyik egyik legjobb cukrászdájaként szerzett hírnevet, ami a helyieket és a turistákat egyaránt vonzza. Az 1901-ben alapított cukrászda számos finomsága közül kiemelkedik a dobostorta.

Az ikonikus magyar desszert Dobos C. Józsefről cukrászmesterről kapta a nevét, és vékony piskótarétegekből, csokoládés vajkrémből áll, tetején ropogós karamellmázzal. A Daubner cukrászdában készített változat nagy elismerést váltott ki az ízek és textúrák tökéletes egyensúlya miatt, és hűen követi a hagyományos receptet” – írják az oldalon.

A New York Kávéház a 32. helyet foglalja el az TasteAtlas listáján, New York csokoládétortájával.

Legfrissebb

Dombóvár titkait kereste a budai újságíró

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Dombóvárról beszélt a Retro Rádió adásában. Dombóváron kalandozva Dr. Kiss Róbert Richard egy olyan kincsre...

Virágba borult a Tóth Árpád sétány

Hétvégén virágba borultak a Tóth árpád sétány japán díszcseresznyefái. A gyönyörű látvány sok embert vonz a Várba, így a néhány nap, míg tejes pompájukban...