2024. május 28., kedd
26.6 C
Budapest

Virágba borult a Tóth Árpád sétány

Hétvégén virágba borultak a Tóth árpád sétány japán díszcseresznyefái.

A gyönyörű látvány sok embert vonz a Várba, így a néhány nap, míg tejes pompájukban láthatók a fák, népszerű családi program.

Az utat sok helyen már virágszirmok borítják, így aki személyesen szeretné látni az egyik legszínesebb tavaszi budapesti látnivalót, annak érdemes a következő néhány napban ellátogatnia a Vár délnyugati oldalán húzódó sétányra.

1946-ban kapta a Bástya sétánynak ez a része a korábban a közelben lakó költő után a Tóth árpád nevet. A sétány 2005-2011 között zajló felújítása során 2006-ban és 2009-ben a külső fasort egységesen japán díszcseresznye fákra cserélték. A turistalátványosság a tavasz kezdetekor borul virágba, jellemzően április elején.

Legfrissebb

Unja a várost? Akkor irány a Fornapusztai Bölényrezervátum!

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Csákvárról, a Vértes fővárosáról beszélt a Retro Rádió adásában. A képeslapra illő települést szinte az...

Manóknak nyílt új közösségi kert a II. kerületben

Az óvodások már el is kezdték a palánták ültetését. A Szabadság utcai játszótér mögött nyitott meg a II. kerület legújabb közösségi kertje, a Manóliget, ahol...