2024. február 23., péntek
11.4 C
Budapest

A 10 legjobb őszi randiprogram Budán, amit kár lenne kihagynia!

Kültéri és beltéri helyszínek, a csokizótól a fürdőn át a falmászóteremig, ahol garantáltan maradandó élmény lesz a találkozó.

Ősszel különleges hangulata van a budai oldalnak, hiszen ha szerencsénk van az időjárással, a napsütésben élvezhetjük a hulló levelek színkavalkádját. Akár egy parkban, akár egy kávézó teraszán ülve gyönyörű ilyenkor a város. A várban vagy a rakparton sétálva a háttérben a Dunával gyakran érzem úgy, mintha én is turista lennék, a mai napig elbűvöl az épített és a természeti örökségünk és azok a helyek, amelyekhez mind-mind kötődik egy-egy személyes élményem.

Egy külföldi barátom – aki nemrégiben választotta Budapestet ideiglenes főhadiszállásának- kérdezte, hogy mit ajánlanék neki, hova vigye a barátnőjét, milyen helyeket válasszon a randizásra. Így állt össze a 10-es lista, ami legalább 10 randira tartogat izgalmas élményt, a csokizástól a fürdőzésen át a falmászásig.

Romantikus séta a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár mindig gyönyörű: a panoráma a Duna felé mindig adott, a parkban pedig nyáron a színpompás rózsákban gyönyörködhetünk, míg ősszel a vörösbe és sárgába váltó levelekben. Kevés romantikusabb helyszín van ennél, nem csoda, hogy szinte minden padon párok üldögéltek, amikor ott jártam. Az Ybl Miklós tervei alapján, egykor Erzsébet királyné kedvéért létrehozott épületegyüttes minden kis részletéből a szépség sugárzik, nem csoda, hogy Sisi is imádta.

Forró tea a naplementében a Karakas Pasa Tornyában

A Várkert Bazárból egy laza sétával már a várban is vagyunk, ahol szintén van egy kihagyhatatlan hely a randizásra. A Budavári Palotanegyed egyik legújabb attrakciója a Karakas pasa tornya, ahol meghitt hangulatban lehet beszélgetni, kávézni a benti kávézóban. Ha jó az idő, érdemes a teraszt választani, vagy a hátsó, török kertet, a Csikós-udvar északi végében. Ide öt színben pompázó rózsabokrokat, fügefákat, vadszőlőt, törpeorgonát és birsalmafát ültettek, a mór stílusú díszszökőkút előtt ülve pedig úgy érezhetjük, mintha Törökországban lennénk.

Libegőzés a Normafán

Libegőzni mindig romantikus, de ősszel különösen az. A Zugligeti libegő több, mint 50 éve az egyik legkedveltebb randihelyszín, amit legalább egyszer ki kell próbálni. Az egész utazás mindössze 15 perc, végig pazar panorámával, a libegőzés végén pedig a János-hegyen szállhatunk ki, ahol folytathatjuk a randit egy jó kis sétával. A Zugligeti libegő jelenleg felújítás miatt zárva van, így ezt csak későbbre lehet betervezni. A nyitást november 30-ra ígérték.

Mozizás a Tabánban

A Tabán egy legendás hely, hiszen ez volt az első mozgóképszínház Budán. Randizásra tökéletes helyszín. Előnye a nagy mozikkal szemben, hogy itt kisebb termekben vetítik a filmeket, kisebb közönségnek. Így sokkal intimebb a hangulata. Velem olyan is előfordult már, hogy egyedül ültem a teremben egy francia filmen. Akár egy hétköznap estén, akár hétvégén választjuk a mozizást, biztos, hogy lesz olyan film, amire mindig emlékezni fogunk. Az élményre biztosan.

Fotó: Facebook – Tabán Artmozi

Forró csokizás a Galffisban

Budán, a Batthyány téren ihatjuk az egyik legjobb kávét – és garantáltan a legjobb forró csokit – a városban. A Galffis berendezése Dél-Amerika trópusi esőerdőit idézi, az itteni kávé pedig egyszerűen mennyei. Nem csoda, hiszen egzotikus világokból érkeznek a kávészemek, a kakaóbabok, teafüvek és a csokik is. Mindenből a természetközelség és nyugalom köszön vissza. Tökéletes helyszín akár első randira is!

Magyaros vacsora a Polo Pubban

A Polo Pubbal sosem lehet mellényúlni, ha randizásról van szó. Itt úgy fogadják a vendégeket, mint a családtagokat, akkor is, ha első alkalommal foglalnak asztalt. A kedvesség rögtön feloldja a kezdeti zavart, az ételek pedig olyan finomak, hogy könnyen válik törzshellyé a budai étterem, ami – nevével is utalva – a házias, magyaros ételek mellett elképesztő sörválasztékot is kínál. A többi között Guiness-t is csapolnak!

Fürdőzés a Lukácsban

Kevés pihentetőbb élmény van, mint a termálfürdők, ahol egyszerre lazul a test és a lélek. A Lukács minden évszakban tuti befutó. Ez az egyik legjobb budapesti fürdő ár-érték arányban, tömegre sem kell számítani, így randizásra is mindig jó opció. Ősszel még mindig kellemes kint ülni a medencében, nézni a hulló leveleket és jókat beszélgetni közben. Ha pedig hidegebbre fordul az idő, a benti medencék és szaunák világában lehet elmerülni, vagy akár kombinálni az élményt egy frissítő masszázzsal.

Romantikus séta Gül Baba türbéjénél

Buda egyik legromantikusabb randihelyéről korábban is írtunk már, hiszen a felújítása óta mágnesként vonzza a párokat. Észak felé talán a Dunakanyar-környéki hegyeket látni a tiszta időben, lejjebb a margitszigeti víztornyot, a Parlament pedig, úgy tűnik, karnyújtásnyi távolságra van. Tízpontos választás első randira is!

Falmászás a Mammutban

Az extrém sportok kedvelői is megtalálják Budán a tökéletes randiprogramot: a falmászást! A Mammutban a Gravity Boulder várja azokat, akik megismerkednének a falmászás és a boulderezés világával. Ebből később közös hobbi is lehet, ami még jobban összekovácsolja a párokat.

Fotó: Facebook – Gravity Boulder

Ejtőzés a Széllkapu Parkban

A 355 fával, cseresznyefa-ligettel és látványos design-napelemekkel, saját halastóval is rendelkező park csak pár lépés a Mammutból, így egy közös ebéd vagy vásárlás elő- vagy utóprogramja is lehet. Különösen hangulatos este, amikor a napelemek a szivárvány színeiben pompáznak. A bejáratnál elhelyezkedő pékség pedig a környék legfinomabb északi stílusú kenyereit, szendvicseit kínálja, így akár egy brunchra is jó választás lehet a park.

Legfrissebb

Ilyen disznótor még nem volt Budán!

Megnéztük az első budai disznótort a Fény Utcai Piacon. A Fény Utcai piac Buda, de talán egész Budapest egyik legjobb közösségi helyszíne. A piac miatt...

Floráriumok, kerámiák és kézműves sámlik a Maker’s Marketen

A most kétéves Maker's Marketet a hűvösebb időszakban a Marczibányi Téri Művelődési Központban rendezik meg, míg márciustól a Fény utcai piacon. A havi dizájnvásáron...