2024. április 13., szombat
19.5 C
Budapest

Fényárban úszik idén is a Palatinus

A Lumina Park tavalyi sikere bizonyította, hogy a budapestiek megszerették a Palatinus strandon létrehozott különleges attrakciót, a fények világát. Mi pedig megragadtuk az alkalmat és meglátogattuk az idén 150 éves Budapest témáját feldolgozó fényparkot.

Az első budapesti fénypark, a Lumina Park története tavaly kezdődött és az újdonság varázsa a mai napig hatással van ránk. Rendkívüli attrakció, hogy sikerült egy ennyire kreatív és hatásos világot varázsolni a Palatinus fürdő strandterületére. A Lumina Park közkedvelt kinccsé vált és látogatók ezreit vonzza a Margitszigetre, a télies, nyirkos, hideg idő ellenére is.

Bejártuk az egész területet és azt kell, hogy mondjuk: megérte minden egyes fényjátéknál megállni és csodálni azokat. Nem mellesleg a fények általi környezet remek helyszín a fotózásra is.

A hangulat önmagáért beszél, a néhol villogó, néhol meghitt, világító fényalagútban tényleg úgy éreztük magunkat, mintha egy másik világba csöppentünk volna. És hát nem is véletlen a díszlet, hiszen Budapest 150. születésnapjának a tiszteletére választották az új témát, ami egy időutazás, a főváros történetének egy-egy jellemző szakaszának bemutatása.

Kezdve a római korral, megidézve Aquincumot légiósokkal és gladiátorokkal. Felelevenítik a 19. századot is, az immár egyesült Budapest hangulatát. És természetesen megjelennek Budapest ikonikus jelképei: a Lánchíd, az oroszlánok és az Országház. Az időutazás 1-1,5 órás kellemes sétával járható be a Palatinus fürdő strandterületén.

Idén megnyitják a Lumina Christmas Parkot is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Rómaifürdő 7 hektáros parkjába, mely a tervek szerint 2023. november 10-től 2024. január 15-ig lesz látogatható.

Legfrissebb

Dombóvár titkait kereste a budai újságíró

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Dombóvárról beszélt a Retro Rádió adásában. Dombóváron kalandozva Dr. Kiss Róbert Richard egy olyan kincsre...

Virágba borult a Tóth Árpád sétány

Hétvégén virágba borultak a Tóth árpád sétány japán díszcseresznyefái. A gyönyörű látvány sok embert vonz a Várba, így a néhány nap, míg tejes pompájukban...