2024. június 13., csütörtök
19.3 C
Budapest

Megnéztük a repteret a Fény utcában

A piacon már 4 óra után elkezdtek pakolni az árusok, hiába volt péntek. Estére a vásárlók helyett reptérrajongók lepték el a placcot – Korda György és Balázs Klári adott koncertet.

Az idei nyár tagadhatatlanul és váratlanul legnagyobb sikere rengeteg rajongót vonzott. Reptér, lobog a szélben a szélzsák, villognak egyre a lámpák, repülni hív a magas ég – énekelték Kordáékkal 7-től 90 évesig.

A koncert híre nagyot ment, jöttek mindenhonnét. Őrsi Gergely polgármester jelezte is nagy derültség közepette a nem II. kerületieknek, hogy általában nem így néznek ki az utcák, most éppen lomtalanítás van. “Azért vagyunk éppen egy piacon, mert hiszünk abban, hogy a piac nemcsak a bevásárlások helyszíne, hanem egy igazi közösségformáló tér. Ma este jó zene szól, nekünk hangosan, és remélem, a környéken élőknek halkan.” Azt is elmondta, hogy azért ezzel a koncerttel kezdik a Fény utcai piac színesebbé tételét, mert amikor a Korda-Balázs házaspár nemrégiben elköltözött otthonából, a Korda villából, akkor felajánlotta, hogy a bútorzatot, amit nem tudnak magukkal vinni, jótékony célra felajánlják a kerületnek.

A bejelentést üdvrivalgás és taps fogadta, mint gyakorlatilag bármit az este.

A Fény utcai piacot imádjuk, nem nagyon van szombat, amikor kihagyjuk. De koncerthelyszínnek közel sem alkalmas annyira, mint bóklászásra, vásárlásra és találkozásra. Ehhez szűkös, bár ezt nyilván előadója válogatja. Most az volt. A színpadtechnika nem kapja meg tőlünk a maximális pontszámot, két reflektor világította az előadókat és csókolom.

De a közönség boldog volt. Főként azok, akiknek már a nagyszüleik is hallhatták Korda Györgyöt akkor, amikor ők voltak annyi idősek, mint most az unokák – vagyis úgy tizenévesek.

Legfrissebb

Döntőbe jutottak a budai diákok a Határtalanul vetélkedőn

Rengeteg diák vett részt idén a Határtalanul vetélkedőn, a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulói a nagydöntőn is részt vett, ahol a legjobb...

DANTE: elmegyógyintézet, bordélyház és borozó is volt korábban az a hely,...

Pár hete nyitotta meg kapuit a Török utca 2. szám alatt a Margit-negyed legújabb kulturális színfoltja, a DANTE.  Jászberényi Gábor és Gulyás Herman Sándor...