2024. május 28., kedd
26.5 C
Budapest

Mutatjuk, hol vette meg a polgármester a hozzávalókat a húsvéti menühöz

Kenyér-, kalács- és sonkaillat járta be március 24-én a Fény utcai piacot, ahol megtartották a II. Kenyérlelke Fesztivál Húsvéti Piacot. A húsvétra készülődés mellett jó hangulatú közösségi együttlétnek adott helyet a nagy múltú piac.

Több százan lepték el virágvasárnap a II. kerület ikonikus éléskamráját, a Fény utcai piacot. Sokan azért álltak sorba, hogy a kerület legremekebb kézműves pékségeinek csodálatos kenyereiből, kalácsaiból vigyenek haza, vagy a füstölt húsvéti sonka kisebb-nagyobb darabját csomagoltassák be, hogy a következő hétvégén a húsvéti ünnepi asztal tányérjain fogyasszák el meghitt családi körben.

Különleges workshopokba is betekinthettek a piacozók, hogy megismerjék a hagyományos kenyér- és kalácssütés folyamatait, a kézműves sütés fortélyait, és elsajátítsák a tökéletes kalács készítésének titkait. A húsvéti asztalok ízletes kiegészítőiből is vásárolhattunk, mint a legkülönfélébb tormakészítmények, tojásfélék vagy csokoládék.

Az Artizán, a Bake my day, a Panificio il Basilico, a Freyja és a Panelpék kerületi pékségek termékeiből válogathattak a vásárlók, akiknek nem volt könnyű dolguk a választás terén, mivel szebbnél szebb és ínycsiklandó péktermékek közül vásárolhattak. Nekem a mákkal szórt kovászos kenyér volt a nyerő.

A kerület polgármestere, Őrsi Gergely is itt szerezte be a közeli ünnep kellékeit. A tormatermékek között válogatott, de rövid töprengés után a medvehagymás, a céklás torma nyerte el az ízlését. A polgármester portálunknak elmondta, hogy a tavalyi jó tapasztalatok után nem volt kérdés, hogy idén is megrendezzék a virágvasárnapi piacot, hogy a kovászos kenyér-, a kalács-, a sonka- és a tormarajongók húsvét előtt meg tudják vásárolni az ünnephez kapcsolódó ételeket és kiegészítőket.

„Kifejezetten magas minőségű termékeket előállító pékségek és hentesáru-készítők jelentek meg árulni, de külön örülök, hogy a Fény utcai piac kereskedői is itt vannak az áruikkal. Azt gondolom, hogy a II. Kenyérlelke Fesztivál megrendezésével hagyományt teremtettünk. Eltökélt célunk, hogy vasárnap, amikor a piac egyébként zárva van, igazi közösségi térként funkcionáljon. Erről szólnak a garázsvásárok, a horgászbörze, a Pici piacra, ami egy baba-mama börze, a kézműves- és a dizájnvásárok. A Kenyérlelke Fesztivál sem csak az ízek és illatok ünnepe, hanem a közösségi együttlété is” – fogalmazott kerületünk vezetője.

Legfrissebb

Unja a várost? Akkor irány a Fornapusztai Bölényrezervátum!

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Csákvárról, a Vértes fővárosáról beszélt a Retro Rádió adásában. A képeslapra illő települést szinte az...

Manóknak nyílt új közösségi kert a II. kerületben

Az óvodások már el is kezdték a palánták ültetését. A Szabadság utcai játszótér mögött nyitott meg a II. kerület legújabb közösségi kertje, a Manóliget, ahol...