2024. május 28., kedd
26.6 C
Budapest

Pillantás a Bem téri paraván mögé

A Radetzky-laktanya málladozó falai helyén jó ideje már csak egy gigantikus molinó feszül a Bem tér nyugati oldalán. Néhány fotó erejéig most bekukucskálunk e mögé.

Tanúi voltunk jónéhány vitának arról, hogy szabad-e elbontani az épületet. Megtudhattuk, hogy a főhomlokzatot az eredeti formában állítják helyre, még az eredeti, a második világháború után nem helyreállított díszítőelemeit is restaurálják. Mélygarázs, szálloda és irodaegyüttes lesz a Bem Palace.

Több változás is érlelődik a környékén, a tervek szerint a Fekete Sas és a Bem utca érintett szakasza sétálóövezet lesz, a Bem tér pedig egységes park, és elegáns passzázs köti majd össze a Kandó Kálmán utcát a Henger utcával. 

Hogy hol tart most az építkezést, azt az egyik szomszédos ház erkélyéről fotózta le kollégánk. Reményeink szerint rövidesen nagyobb riportban számolhatunk be a tervekről, arról, hogy mikorra válnak teljes valósággá.

Legfrissebb

Unja a várost? Akkor irány a Fornapusztai Bölényrezervátum!

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Csákvárról, a Vértes fővárosáról beszélt a Retro Rádió adásában. A képeslapra illő települést szinte az...

Manóknak nyílt új közösségi kert a II. kerületben

Az óvodások már el is kezdték a palánták ültetését. A Szabadság utcai játszótér mögött nyitott meg a II. kerület legújabb közösségi kertje, a Manóliget, ahol...